Autolideratge: productivitat i felicitat

Autolideratge: productivitat i felicitat

 

Una setantena de professionals van assistir a la jornada celebrada el passat 21 de febrer, on van conèixer una metodologia i eines per millorar l’acompliment individual.

 

La presentació de la jornada va anar a càrrec de la Griselda Serra, membre de la Junta d’Aedipe Catalunya, que va agrair la presència als assistents i el suport que donen els patrocinadors per poder dur a terme l’activitat de l’associació.

Griselda es va referir a les darreres jornades organitzades per l’Associació (organitzacions Agile, teletreball o liderar projectes), i va presentar les pròximes convocatòries amb temàtiques com la intel·ligència intercultural, l’FP Dual o el paper de les empreses en les pensions de jubilació. També va destacar la programació de seminaris formatius que estem duent a terme, com el que actualment té inscripcions obertes, Com posar en marxar una transformació Agile a la nostra organització, o alguns que es plantejaran en un futur, com un de comunicació interna o el d’ecosistemes d’aprenentatge.

Punt i a part va ser el recordatori sobre l’organització d’enguany del 53 Congreso Aedipe, que organitzarem a Barcelona els pròxims 10 i 11 d’octubre sota el títol de Nou lideratge per a una nova era.

Entrant en matèria, tant el ponent principal, Agustín Peralt, autor del llibre Lidérate i creador del mètode FASE, com els tres representants que van explicar la seva experiència professional (Maribel Álvarez, directora de Talent de Zurich, Pol Codina, director comercial de Pepsico, i Arantxa Bernadí, CEO de Bernadí), van perfilar i exposar la relació entre la millora de l’acompliment i de la productivitat individual, l’engagement que això produeix en els equips i l’acostament cap a una millor conciliació i increment de la felicitat, al treballar fórmules que permetin obtenir el millor d’un mateix organitzant-nos des de l’autolideratge, com és el cas del mètode FASE.

L’èxit de les organitzacions depèn més que mai de l’autolideratge. Organitzar-se des de l’autolideratge millora la productivitat dels equips de treball generant dinàmiques positives que milloren el compromís i implicació, i també la conciliació entre la vida professional i la privada.

La formulació dels resultats desitjats es pot simplificar en tenir +temps, viure amb -estrès i obtenir +resultats. Per aconseguir-ho serà important exercir l’autolideratge amb actitud, assumir la responsabilitat i el lideratge individual en situacions difícils, i l’habilitat, liderar des de l’exemple sent més eficient i eficaç.

   

El Mètode FASE

 

El mètode proposa un canvi en l’actitud de la persona per assumir les responsabilitats i ser el seu propi líder. Suposa una millor organització a través de l’autolideratge per ser més eficient, més productiu, i en conseqüència, ser més feliç.

Si bé l’aplicació del mètode és personal i, per tant, ha de ser completament voluntària, és interessant impulsar-lo per a la seva aplicació en tota l’organització.

Quatre punts marquen la metodologia:

   – Focus: posar el focus en les tasques importants i que generen valor afegit. Dedicar el temps de màxima productivitat a tasques que requereixen la màxima atenció (TAR).

   – Atenció: La plena atenció s’ha de concentrar en un parell de moments TAR de 45 minuts, cal controlar els roba-temps i els mals hàbits, i tractar de descartar aquelles tasques que no produeixen cap valor afegit.

   – Sistematització: cal tenir un pla, una programació diària, setmanal, mensual…, crear hàbits, programar reunions periòdiques, tenir temps per parar i pensar.

   – Energia: cal tenir cura del nostre estat físic, emocional i cognitiu, i crear hàbits per millorar en els tres àmbits.

L’experiència personal dels professionals que ens van acompanyar és molt positiva en l’aplicació d’aquestes metodologies, i els resultats positius són tangibles, tant personalment com en els equips de treball, amb una clara millora de la productivitat personal, un reforç en la implicació, col·laboració i vinculació dels professionals cap a l’empresa, i una reducció de l’estrès i millor utilització del temps, que condueix a una conciliació de major qualitat.

La jornada va finalitzar amb un llarg torn de preguntes previ a l’espai de networking i refrigeri en què els assistents van poder acabar de debatre sobre la temàtica de la jornada.

 

Compartir a:
FacebookTwitterLinkedInGoogle GmailOutlook.comGoogle+MeneamePrintFriendly

Deixar comentari

*

Empresas Asociadas Aedipe Catalunya
Banner Nos hacemos de Aedipe Catalunya
Informació Aedipe Catalunya