Lliurament del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps

Lliurament del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps

 

El dimarts 29 de setembre es van lliurar, dins la Jornada Anual El futur del temps de treball, el Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps 2019 en les seves diferents categories.

 

 

La Jornada s’emmarca en el Pacte del Temps de Barcelona, un acord de ciutat per una organització del temps més saludable, igualitària i eficient, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona juntament amb organitzacions socials i econòmiques de la ciutat, com Aedipe Catalunya.

Abans del lliurament la jornada va comptar amb les intervencions de Jaume Collboni, Primer Tinent d’Alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, que va afirmar que el teletreball ha vingut per quedar-se, convidant a tots els actors clau relacionats amb els usos del temps a seguir innovant i transformant la realitat; de Félix Ortega, Director General de Barcelona Activa, que va recordar que la crisi generada per la COVID-19 ens ha situat davant d’un repte diferent a l’hora d’organitzar-nos i d’organitzar el temps, destacant que cal implicar les empreses en aquesta nova forma d’organització; i de Sara Berbel, Gerent Municipal de l’Ajuntament de Barcelona, va assegurar que, amb l’extensió del teletreball, és el moment per pensar una bona estratègia de treball a distància que sigui sostenible i no generi desigualtats.

Tot seguit, va tenir lloc la conferència inaugural Organització del temps de treball en l’era digital de la mà d’Oscar Vargas, investigador d’Eurofound, que va parlar sobre els efectes del teletreball i les noves tecnologies de la informació i la comunicació en l’àmbit laboral.

L’acte va incloure un espai de diàleg sobre la conciliació corresponsable a les empreses, amb la participació de Paco Abril, investigador del projecte europeu “Men in care. Workplace support for caring masculinities”, i tres empreses pertanyents a la Xarxa NUST que impulsen la corresponsabilitat: RACC, Unió de Mútues i Penguin Random House.

L’acte va finalitzar amb el lliurament del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps 2019. Els 5 premis corresponents a cada categoria van recaure a:

– Empresa micro:
Iterem, per haver implantat una jornada laboral setmanal de 32,5h per a totes les persones treballadores.

– Empresa petita:
ACEFAT A.I.E, per l’adaptació de l’horari laboral a un horari saludable de 8h a 16h, que facilita l’equilibri entre la vida laboral i personal, així com dinar a una hora més adequada per al metabolisme si així ho volen les persones treballadores.

– Empresa mitjana:
Voxel Group, per haver implantat el teletreball facilitant que qualsevol persona treballadora pugui treballar des de qualsevol lloc, sense autorització prèvia ni restricció de dies.

– Empresa gran:
Suara Cooperativa, per la trajectòria de l’organització, del sector dels serveis d’atenció a les persones, facilitant l’equilibri entre la vida personal i laboral amb un model basat en la gestió de la diversitat. Es valora l’aportació i novetat que significa la Guia per acompanyar a persones malaltes de càncer.

– Menció especial:
Fundació Oxfam Intermón, per haver desenvolupat l’eix de corresponsabilitat i equilibri de la vida personal i professional en el nou Pla d’igualtat.

Cada vegada més organitzacions posen èmfasi en que tant els homes com les dones utilitzin mesures que els permetin conciliar la vida laboral amb la personal i, com a conseqüència, avançar cap a la corresponsabilitat de gènere.

La diversitat de tipus d’empreses que es presenten al Premi mostra que organitzacions de qualsevol mida i sector poden impulsar mesures que millorin la gestió dels usos del temps.

Finalment, Álvaro Porro, Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona, va agrair la feina al jurat, del que forma part Aedipe Catalunya, i a les empreses participants al concurs, així com a totes les persones que treballen per millorar la gestió dels usos del temps, i va animar a totes les empreses, entitats i organitzacions a presentar la seva candidatura per a la propera edició.

 

 

Compartir a:
FacebookTwitterLinkedInGoogle GmailOutlook.comGoogle+MeneamePrintFriendly

Deixar comentari

*

Empresas Asociadas Aedipe Catalunya
Banner Nos hacemos de Aedipe Catalunya
Informació Aedipe Catalunya