Normativa, procediments i prevenció en la fase de convivència amb la COVID-19. ACT 01/09/2020

Normativa, procediments i prevenció en la fase de convivència amb la COVID-19. ACT 01/09/2020

 

Aedipe Catalunya et segueix apropant, un cop superat l’estat d’alarma i dins d’aquesta nova fase en la que hem de conviure amb el Coronavirus, aquells documents i accesos online que aportin informació útil per a la gestió de la situació a les organitzacions.

 

 

Instrucció 20/2020, de 10 de setembre, de la secretaria general, sobre els procediments administratius per a la tramitació d’expedients de regulació d’ocupació derivats de rebrots de la pandèmia COVID-19, i sobre sol·licituds de resolucions complementàries.
Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya
14 de setembre

La Secretaria General del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dicta aquesta instrucció per adaptar mecanismes, resoldre dubtes i clarificar el procediment per la tramitació d’expedients d’ocupació en cas de rebrots.

Consulta el pdf

 

 

Nota informativa sobre la possible consideració com a contingència professional de les malalties derivades de l’exposició a el nou coronavirus (Sars-Cov-2) i la procedència del recàrrec de prestacions per falta de mesures de seguretat.
Ministeri de Treball i Economia Social
1 de setembre

Nota informativa del Ministeri de Treball i Economia Social i de la Inspecció de Treball i Seguretat Social amb el criteri a seguir en els supòsits de que es formulin denúncies o sol·licituds per la petició del recàrrec de prestacions.

Consulta el pdf

 

 

Orientacions ergonòmiques per a treballs a distància amb ordinador a causa de la COVID-19. Recomanacions per a l’empresari.
Ministeri de Treball i Economia Social
27 d’agost

Davant la situació de priorització del Treball a distància, l’Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball ha elaborat aquest document perquè el treball amb ordinador es dugui a terme dins de les millors condicions possibles de seguretat i salut.

Consulta el pdf

 

 

RESOLUCIÓ SLT/1746/2020, de 17 de juliol, per la qual s’adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 als següents municipis: Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona.
Departament de Salut
17 de juliol

Resolució del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya on s’esposen les mesures aplicades a una sèrie de municipis del territori català per la contenció de l’expansió de la COVID-19.

Consulta el pdf

 

 

Procediment d’actuació pels serveis de prevenció de riscos laborals enfront a l’exposició al SARS.COV-2
Ministeri de Sanitat
14 de juliol

El document repassa una sèrie de qüestions generals i exposa la naturalesa de les activitats i avalua els riscos d’exposició. Analitza diferents escenaris d’exposició al coronavirus en l’entorn laboral, i exposa els requeriments d’actuació de la PRL.

També analitza mesures de prevenció en l’àmbit laboral (organitzatives, de protecció personal, de treballadors especialment sensibles a l’amenaça); l’estudi i tractament de contactes amb el COVID-19, oferint formularis per gestionar-los; i valora àmpliament, en l’annex, els equips de protecció individual i el seu ús, i com actuar un cop han estat utilitzats.

Consulta el pdf

 

 

Instruccions sobre la realització de proves diagnòstiques per a la detenció de la COVID-19 en l’àmbit de les empreses
Ministeri de Sanitat
30 de juny

El Ministeri de Sanitat ha actualitzat, en funció de l’evolució i la nova informació obtinguda sobre la infecció, les pautes a seguir sobre la realització de proves diagnòstiques per a la detecció de la COVID-19 en l’àmbit de les empreses.

Consulta el pdf

 

 

Compartir a:
FacebookTwitterLinkedInGoogle GmailOutlook.comGoogle+MeneamePrintFriendly

Deixar comentari

*

Empresas Asociadas Aedipe Catalunya
Banner Nos hacemos de Aedipe Catalunya
Informació Aedipe Catalunya