La disrupció obliga a un canvi de mindset

La disrupció obliga a un canvi de mindset

 

El passat 28 de gener Aedipe Catalunya va organitzar la tercera jornada d’ençà que es va iniciar l’any. L’Auditori de l’Hotel Catalonia Diagonal va acollir a més d’un centenar d’assistents per conèixer com afrontar la disrupció amb una nova visió de la gestió dels recursos humans allunyada dels patrons de gestió del segle XX.

 

Pere Ribes, president d’Aedipe Catalunya, va obrir la jornada agraint la col·laboració dels patrocinadors de l’Associació, les aportacions dels ponents i la nombrosa assistència interessada a formar-se i estar al dia. També va aprofitar per anunciar les pròximes accions de l’Associació, com la jornada que es farà el 26 de febrer amb la presència de Bob Chapman, un dels CEO més importants dels EUA, o les formacions sobre metodologies Agile que pròximament s’anunciaran.

Després d’una petita introducció a la temàtica i a la ponent principal de la jornada, ja va agafar la paraula Ainhoa Fornós, experta en Change Mindset, que va entrar en el fons de la qüestió proposant un canvi en la mentalitat de la direcció de recursos humans.

Ainhoa, després de fer un repàs a les pors que conviuen a les empreses i com poden afectar a les decisions de canvi, va animar a les direccions a centrar-se en les fortaleses dels individus i grups, que és el que aportarà majors beneficis a l’empresa

Cal canviar el xip i, desaprenent alguns aspectes de com s’han gestionat fins ara els recursos humans, afrontar una sèrie de canvis possibles: perdre la por a les jerarquies; gestionar sense centrar-se en el mànager; aprendre a dissenyar; ser disruptiu; abandonar els patrons per ser un mateix; deixar d’utilitzar excuses; aprendre a treballar amb tothom, no només amb aquells amb qui t’avens; i posar per davant l’acció a la perfecció.

La gestió del canvi és una de les àrees que donarà valor a la funció de recursos humans. Cal aprofitar-ho, no podem quedar fora de la gestió del canvi.

Recursos Humans, per ser estratègic, ha de ser allà on es prenen les decisions, i aconseguir que l’alta direcció situï a les persones en el centre de l’estratègia és una oportunitat per aconseguir-ho.

Sandra Vilaseca, Global Head of People a Everis, Carlos Aguirre, Director a 3gSmartGroup, i Mireia Segura, Regional Head of People a Allianz, ens van oferir l’experiència de canvi de Mindset en les seves empreses.

Sandra ens va explicar que els resultats de la companyia estan directament correlacionats amb l’èxit en termes d’atracció i engagement del talent. El mètode d’Everis, People innovation hub, té a veure amb introduir el virus de la transformació a la gent, actuar dissenyant noves solucions per a reptes presents amb visió de futur, i crear els actius de futur.

Carlos ens va parlar de l’adaptació de l’empresa a les necessitats de l’organització des del punt de vista de l’arquitectura. Els espais han de ser capaços de ser allò que l’empresa necessita.

Mireia ens va explicar el canvi des de la visió de deixar d’estar centrat en el producte, per centrar-se en les persones, i com han implementat una metodologia per agitar la consciència col·lectiva per conèixer què preocupa en el dia a dia de persones i equips, i oferir possibles solucions.

 

Compartir a:
FacebookTwitterLinkedInGoogle GmailOutlook.comGoogle+MeneamePrintFriendly

Deixar comentari

*

Empresas Asociadas Aedipe Catalunya
Banner Nos hacemos de Aedipe Catalunya
Informació Aedipe Catalunya