Entrevista a Alfonso Pastor, Director de Màrqueting i Comunicació a Kyocera Document Solutions

 

Alfonso Pastor, Director de Màrqueting i Comunicació a Kyocera Document Solutions, dóna respostes al repte que tenen les empreses per millorar l’experiència de l’empleat, de l’usuari i els desafiaments de la nova era digital.

 

Les organitzacions ja han assumit que l’empleat és el centre de tota estratègia de transformació digital. No obstant això, aprofitar tots els avantatges que ens ofereix la digitalització per millorar l’experiència de l’usuari també precisa d’una forma de treballar diferent, on s’exigeixen horaris flexibles, la ruptura de l’espai físic de l’oficina o la col·laboració d’equips multidisciplinaris en temps real .

En aquest sentit, Kyocera Document Solutions, com a partner tecnològic, ajuda a les empreses a generar coneixement per maximitzar l’eficiència en el back office de les organitzacions, donant resposta a les necessitats de transformació digital de les empreses a través de solucions integrals. Això és possible gràcies a la seva oferta de productes, solucions de programari de gestió documental i automatització de processos, i serveis afegits, amb solucions específiques per a totes les àrees de negoci i, especialment, per als departaments de Recursos Humans. Un aspecte que, segons Alfonso Pastor, director de Màrqueting i Comunicació de la companyia, “jugarà un paper determinant en la transició a la nova era digital de l’empleat”.

Què ofereix Kyocera a aquelles organitzacions que vulguin aprofitar els avantatges de l’era digital?

Des de Kyocera Document Solutions hem apostat per una fórmula basada en quatre pilars: Tecnologia, Persones, Processos i Eficiència. Tot això configura el que hem anomenat Smarter Workspaces, és a dir, espais de treball intel·ligents basats en la col·laboració, l’automatització de processos, l’agilitat i en els quals la seguretat juga un paper determinant. Hi ha molts aspectes que hem de tenir en compte quan una organització decideix afrontar la transformació digital del seu negoci -la cultura empresarial, com es distribueix jeràrquicament, les eines existents, etc.

Cada procés és diferent, ajustat a les necessitats de cada organització i àrea de negoci, i per això el nostre objectiu és entendre aquestes necessitats i oferir les solucions més adequades a les mateixes. En definitiva, el que oferim des de Kyocera són solucions destinades a accelerar la transformació digital del back-office de les organitzacions per dotar-los d’un avantatge competitiu i optimitzar l’experiència digital dels seus empleats.

Com ajuda Kyocera a millorar l’experiència de l’empleat?

L’experiència de l’empleat s’ha convertit en una pedra angular per a les organitzacions en un moment en què el treballador demanda més autonomia, major mobilitat, menys jerarquies i eines que facilitin la seva feina. Tot i que sovint parlem dels reptes i desafiaments que ha suposat la nova era digital (capacitat d’adaptació -de persones i companyies-, renovació de sistemes, replantejament de models operatius, etc.), ja ens trobem amb una nova generació nativa digital que ens demana ser escoltada perquè li brindem les eines que necessiten per dur a terme les seves funcions de la millor manera possible. També cal tenir en compte que optimitzant la seva experiència en el treball i traslladant a la seva esfera laboral els avantatges digitals a les que ja estan habituats en la seva vida privada estem millorant, en definitiva, l’operativa de tota l’organització.

Atenent a això, a Kyocera comptem amb solucions end-to-end per dur a terme tot el procés del onboarding de l’empleat (amb eines específiques basades, per exemple, en la biometria), facilitar el treball en un entorn col·laboratiu, gestionar de manera digital notes de despeses -des de la captura fins al archivado- i per poder tenir un seguiment i control exhaustiu del registre de la jornada laboral de manera senzilla davant l’entrada en vigor de la nova normativa. Per descomptat, totes elles disponibles en un entorn cloud.

Quin és el paper que juguen els departaments de Recursos Humans per impulsar els processos de transformació digital dins de les organitzacions?

Fins al moment, quan les organitzacions han començat a entendre que la transformació digital no és una opció, el primer acte reflex ha estat dirigir-se cap als departaments de sistemes per aconseguir tancar la bretxa digital existent entre l’esfera privada i laboral dels seus treballadors i aconseguir millorar així l’experiència de l’empleat. No obstant això, la implementació de noves tecnologies també requereix una forma de treballar diferent que faciliti la flexibilitat d’horaris, l’autonomia o la col·laboració, i aquí és on els departaments de Recursos Humans juguen un paper clau. Han de ser capaços d’impulsar la transformació digital promovent competències transversals i superant algunes de les barreres més difícils, com el presencialisme -un fenomen existent en el 46% de les empreses espanyoles- o la realització de cicles constants d’innovació -aplicat només al 24 % de les organitzacions-, segons recull per a tots dos casos l’informe de Kyocera ‘el paper de la Direcció de Recursos Humans a la transformació digital’.

Necessitem entendre l’experiència de l’empleat com una eina d’atracció i retenció del talent i, al seu torn, els departaments de talent s’han de centrar en comprendre i millorar l’experiència de l’empleat per optimitzar, en conseqüència, l’experiència del client.

 

Compartir a:
FacebookTwitterLinkedInGoogle GmailOutlook.comGoogle+MeneamePrintFriendly