El Tribunal Laboral de Catalunya, solució extrajudicial de conflictes a l’abast d’empreses i treballadors

El Tribunal Laboral de Catalunya, solució extrajudicial de conflictes a l’abast d’empreses i treballadors

 

El passat 21 de gener, en motiu del Dia Europeu de la Mediació, Aedipe Catalunya va celebrar, amb la col·laboració del Tribunal Laboral de Catalunya, una jornada de petit format per conèixer les solucions extrajudicials per tractar conflictes laborals.

 

Antonio Martínez del Hoyo, membre de la Junta d’Aedipe Catalunya, advocat i mediador, va presentar l’acte tot recordant la importància de conèixer i utilitzar vies alternatives per a la solució de conflictes de forma alternativa a la tradicional solució als jutjats.

En aquesta línia, Manel Pérez i Xavier Escudero, Gerent i Secretari respectivament del Tribunal Laboral de Catalunya, ens van parlar de la mediació, la conciliació i l’arbitratge com a procediments per resoldre conflictes laborals, i del funcionament del Tribunal Laboral i les comissions tècniques de què disposen.

Conciliació, mediació i arbitratge són els sistemes extrajudicials habituals de solució de conflictes laborals, diferenciats, essencialment, en la funció del paper del tercer que intervé, abastant el seu paper des de l’ajuda perquè les parts arribin a un acord, passant per la intervenció més directa mitjançant la formulació de propostes mediadores o l’emissió d’un laude que resolgui la disputa i posi fi al conflicte.

La satisfactòria solució als conflictes mitjançant aquestes vies suposen una fórmula per ordenar la convivència en l’àmbit laboral i empresarial, ja que els valors que projecten (diàleg, respecte, confiança i responsabilitat) aporten capital social i permeten progressar cap a una societat més madura i cohesionada.

 

Compartir a:
FacebookTwitterLinkedInGoogle GmailOutlook.comGoogle+MeneamePrintFriendly

Deixar comentari

*

Empresas Asociadas Aedipe Catalunya
Banner Nos hacemos de Aedipe Catalunya
Informació Aedipe Catalunya