Claus per a una comunicació assertiva

Claus per a una comunicació assertiva

 

El dijous 4 de juny vam celebrar una nova sessió dins el cicle de webinars organitzats per Aedipe Catalunya amb la col·laboració de MRC International people training. En aquesta ocasió, amb la participació de 110 professionals, vam conèixer els principals elements per poder comunicar-nos de forma assertiva.

 

 

Antonio Martínez del Hoyo, membre de la Junta Directiva d’Aedipe Catalunya, va presentar la jornada destacant la permanent dedicació de l’Associació en oferir, a través de les jornades que organitza, continguts d’actualitat i utilitat per al desenvolupament dels professionals assistents. Tot seguit ens va introduir al ponent de la jornada.

Juan Luis Sayago, Soci-Director d’MRC International people training, va iniciar la seva intervenció fent un repàs al concepte d’assertivitat, destacant que és una habilitat fonamental de la intel·ligència emocional i que implica la comunicació de sentiments, creences i pensaments de manera oberta, així com defensar els drets i valors personals de forma socialment acceptable, no ofensiva ni destructiva.

L’assertivitat es situa entre la passivitat i l’agressivitat, davant la que recomana saber posar una pausa per evitar-la.

Per a una comunicació equilibrada és necessari ser empàtic (tenir ganes d’escoltar) i assertiu (tenir ganes d’expressar). La persona que s’expressa de forma assertiva escull les paraules oportunes, en el moment oportú i de la forma més oportuna per expressar els seus sentiments i pensaments.

Una persona assertiva expressa els seus pensaments de forma clara i amb confiança, és ferma i directa quan és necessari, aconsegueix els seus objectius expressant les seves necessitats i protegint els seus recursos, i defensa tant els drets propis com els dels altres.

L’assertivitat és contrària a buscar guanyar sempre, i a manipular i dirigir a altres persones per sortir-se amb la seva.

Per finalitzar la intervenció va animar a tothom a ser més assertiu escoltant amb empatia allò que et diuen, demostrant que prestes atenció i ho entens, aportant la teva opinió i dient allò que desitges que succeeixi.

En l’últim quart d’hora de la sessió el ponent va respondre moltes de les preguntes que els assistents van anar proposant.

 

Compartir a:
FacebookTwitterLinkedInGoogle GmailOutlook.comGoogle+MeneamePrintFriendly

Deixar comentari

*

Empresas Asociadas Aedipe Catalunya
Banner Nos hacemos de Aedipe Catalunya
Informació Aedipe Catalunya