Tecnologia i cultura. Oportunitats i necessitats per a una adequada implantació.

Tecnologia i cultura. Oportunitats i necessitats per a una adequada implantació.

 

El passat 28 de maig vam celebrar, dins del cicle “El Teletreball ha vingut per quedar-se”, un nou webinar per tractar els aspectes tecnològics i de competències relacionats. La sessió va comptar amb la participació de més de 210 professionals.

 

Pere Ribes, President d’Aedipe Catalunya, va obrir la jornada presentant el teletreball com un recurs positiu per a les empreses que han aconseguit mantenir l’activitat, i com passarà a ser considerat com un recurs més un cop finalitzada la situació de crisi actual.

Alex Ríos, Professor i Director del programa Especialització en Digitalització de RH a The Valley, va tractar els aspectes tecnològics destacant que els avenços han fet que les preocupacions no se centrin en la connectivitat, les eines per la comunicació o les plataformes, sinó que poden estar a l’hora de triar entre les moltes opcions que hi ha. I en aquest context, ha valorat l’esforç que han fet les empreses per adaptar-se i canviar a un model de teletreball en temps rècord.

Va indicar que el teletreball fa necessari resoldre adequadament, per part de l’empresa i de tots els seus treballadors, com afavorim la comunicació, com mantenim la cohesió de l’equip i com treballem de manera productiva.

En cadascun d’aquests àmbits ens va aportar trucs i propostes, tant des de l’àmbit tecnològic com des del seu ús i aprofitament, per afavorir una adequada implantació del teletreball.

Raquel Larena, Directora General de les àrees de RH, Màrqueting, Comunicació i Desenvolupament de Producte a Randstad, ens va apropar la visió del teletreball des del punt de vista de la cultura de l’organització i de les competències organitzatives.

Inicialment va situar el potencial del teletreball en el context del mercat de treball espanyol i va vincular les possibilitats de teletreballar al teixit empresarial i als sectors econòmics. Es calcula que el 22.3% dels professionals d’Espanya podrien teletreballar (4,4 milions de professionals).

En la seva intervenció, va abordar els 6 eixos de l’àmbit de la cultura i competències organitzatives que són necessàries per a establir una ruta segura cap el teletreball:

• Estil de lideratge
• Valors corporatius
• Treball per objectius
• Coneixements transversals
• Compromís
• Domini de les eines digitals

Per finalitzar la jornada vam remetre als ponents la majoria de les nombroses preguntes que els assistents van anar enviant durant les intervencions.

 

Compartir a:
FacebookTwitterLinkedInGoogle GmailOutlook.comGoogle+MeneamePrintFriendly

Deixar comentari

*

Empresas Asociadas Aedipe Catalunya
Banner Nos hacemos de Aedipe Catalunya
Informació Aedipe Catalunya