Sortida socio-cultural: Secrets i encants de la Barcelona Gòtica i el Born

Sortida socio-cultural: Secrets i encants de la Barcelona Gòtica i el Born

El dissabte 24 d’octubre, un grup d’associats d’Aedipe Catalunya ens vam trobar sota l’emblemàtic termòmetre del Portal de l’Àngel per anar a descobrir els encants ocults de la Barcelona Gòtica i el Born.

La guia Jana Pérez ens va acompanyar pels carrers i places tot explicant-nos detalls i anècdotes de la construcció del barri i la catedral, inscripcions, marques de parets, l’Ardiaca, la fàbrica de moneda, l’aqüeducte romà.

Tot seguit, vam passejar pel Born. Ens van explicar el perquè del nom del barri, el seu significat, coses que passen desapercebudes, vestigis que s’hi poden veure, cares de personatges.

Per últim, ens vam apropar a la Via Laietana, a tocar de la Barceloneta. I, concretament, vam estar al punt on es va realitzar la primera fotografia de Barcelona.

La sortida va esdevenir un agradable passeig per dues zones, el gòtic i el Born, de la ciutat més admirada del sud d’Europa. La Barcelona moderna i cosmopolita que amaga secrets del seu passat romàntic i de resistència.

Anar a descobrir-los és sucumbir als seus encants bo i viatjant al passat viu i latent per carrers i places, el passat de tots els barcelonins i barcelonines.

Activitat feta amb la col·laboració de Vacances i sortides.

Compartir a:
FacebookTwitterLinkedInGoogle GmailOutlook.comGoogle+MeneamePrintFriendly

Deixar comentari

*

Empresas Asociadas Aedipe Catalunya
Banner Nos hacemos de Aedipe Catalunya
Informació Aedipe Catalunya