Previsió social a les empreses: comunicació i sensibilització

Previsió social a les empreses: comunicació i sensibilització

 

El passat 3 d’abril vam celebrar, en col·laboració amb Compensa Capital Humano, una nova jornada en que vam reunir un grup d’experts per debatre sobre les pensions i la necessitat de complementar les prestacions de la Seguretat Social des de les organitzacions.

 

Pere Ribes, president d’Aedipe Catalunya, va obrir la jornada agraint l’assistència dels presents i la participació dels ponents de la jornada, així com als patrocinador que possibiliten l’acció continuada de l’Associació en la transmissió i compartició de coneixements d’interès per els professionals de la direcció i gestió de persones.

La jornada es va iniciar amb una taula rodona que va ser dirigida per Carlos Delgado, President i Conseller Delegat de Compensa Capital Humano, i que va comptar amb la participació de Santi Pérez, Head of Compensation Spain & Portugal a Zurich Spain; Andreu Arroniz, Director d’Organització LATAM i Director de Compensació i Mobility Water Spain a Suez; i de Diego Valero, President de Novaster.

Carlos Delgado va incidir en la importància de complementar les prestacions de la Seguretat Social amb sistemes de previsió social promoguts per les empreses i amb l’estalvi individual dels propis col·laboradors. Destacant el fet que els col·laboradors, en moltes ocasions, no perceben la previsió social com a part del salari, tot i l’esforç econòmic que suposa per a les organitzacions. D’aquí que sigui imprescindible incidir en la comunicació i la sensibilització.

De l’intercanvi de torns de paraula dels ponents es van despendre, entre altres conclusions, que la responsabilitat de les pensions correspon a tots els agents que intervenen en ella: ciutadans, empreses i Govern, així com que la previsió social complementària és un element imprescindible dins de la proposta de valor als empleats per atraure i fidelitzar els millors professionals.

 

Posteriorment, Karina von Andrejewsky, Compensation & Benefits Manager Espanya i Portugal a Novartis, va exposar el cas d’èxit de la seva companyia.

La visió a Novartis és treballar per construir una base sòlida d’educació financera i eines que permetin als seus treballadors definir els seus objectius financers i actuar per aconseguir aquests objectius. La previsió social és una part essencial de l’estratègia global de la companyia en benestar financer.

Novartis compta amb un sistema de previsió social des de 2004, anomenat Pla Futur, que pretén millorar les prestacions de la Seguretat Social en els supòsits de jubilació, invalidesa i decés dels seus treballadors i beneficiaris.

Juntament amb Compensa Capital Humano han implantat recentment una eina de comunicació per conscienciar, impactar i simular sobre el funcionament de les pensions i sobre la necessitat de complementar la pensió pública amb estalvis privats de qualsevol tipus. En la demostració de l’eina, Karina va explicar que compleix amb tres objectius: comunicar i conscienciar sobre la situació del sistema de pensions, calcular les prestacions i mostrar-les de forma comprensible, i permetre realitzar simulacions recomanant diferents mètodes d’actuació en funció de la tipologia de l’usuari.

Per acabar la jornada, Carlos Delgado va donar a conèixer els primers avenços de l’enquesta realitzada a més de 100 empreses associades a Aedipe sobre el present i futur de les pensions.

Del primer estudi dels resultats es desprèn que més del 90% dels enquestat opinen que l’estalvi privat és necessari. A més, més del 75% creu que si els empleats coneguessin en major detall una simulació de la seva pensió podrien planificar millor la seva jubilació.

Finalment es va habilitar un espai de networking on compartir un petit refrigeri i poder resoldre dubtes i fer preguntes als ponents.

 

Compartir a:
FacebookTwitterLinkedInGoogle GmailOutlook.comGoogle+MeneamePrintFriendly

Deixar comentari

*

Empresas Asociadas Aedipe Catalunya
Banner Nos hacemos de Aedipe Catalunya
Informació Aedipe Catalunya