People Analytics: eficiència i efectivitat per a Recursos Humans

People Analytics: eficiència i efectivitat per a Recursos Humans

 

El passat 30 de setembre es va celebrar el webinar, organitzat per Aedipe Catalunya, HR Analytics: de la teoria a la pràctica, amb la participació de més de 200 professionals.

 

 

Jordi Goro, gerent d’Aedipe Catalunya, va obrir la jornada i va fer la presentació de les dues ponents: Ana Valera, docent i consultora especialitzada en HR Analytics, i Delia Majarín, People Analytics Community Lead a Telefónica, per tractar una temàtica que porta temps a sobre de la taula de totes les direccions de Recursos Humans i que la nova situació creada amb l’increment del teletreball ha reimpulsat i mostrat la necessitat d’abordar-lo a les organitzacions.

Ana Valera ens va guiar la seva intervenció en tres eixos: què és, per a què serveix, i com podem iniciar en la nostra empresa un projecte de People Analytics.

Partint de què els projectes no requereixen obligatòriament d’una gran inversió econòmica, i que no són únicament per empreses grans, Ana Valera va començar la seva intervenció defensant que l’analítica de les dades per part de Recursos Humans li ofereix la possibilitat de tenir un major pes en els Comitès de Direcció. Com a avantatges per a l’organització va apuntar un important impacte en la reducció de costos (models predictius per identificar candidats, evitar rotacions abans del previst…), la millora de l’eficàcia i l’eficiència (millora de processos, identificació de líders…), i una major satisfacció en els empleats i millor engagement (millor comprensió del que ens volen dir els empleats…).

Va fer un repàs per mostrar com les aplicacions de People Analytics es poden aplicar en tot el cicle de vida de l’empleat; des de la selecció fins a la sortida, passant per l’onboarding, la formació, el dia a dia i el desenvolupament.

Va identificar 5 aspectes claus per iniciar un projecte de People Analytics: cultura de la dada, les dades, les eines, els reptes i un equip multidisciplinar.

Finalment va mostrar la necessitat de què abans de qualsevol implantació (que recomana que sigui progressiva i fent els pilots oportuns) cal definir què és el que volem predir, explicar, classificar i sobre quin col·lectiu volem aplicar-ho. Això ens permetrà escollir els mitjans adequats per aconseguir-ho (metodologia, eines, mostra…).

Per la seva part, Delia Majarín ens va exposar un parell d’experiències d’èxit de Telefónica aplicant People Analytics.

Primer va explicar el projecte PeopleEmotion , relacionat amb l’engagement o clima, i amb mètriques NPS com a indicador de la satisfacció de l’empleat envers l’empresa.

La implementació de People Analytics ha portat a analitzar el llenguatge dels comentaris fets pels empleats. No una anàlisi sintàctica, sinó de paraules, freqüències… per obtenir els tòpics dels quals més es parla. Conèixer aquests tòpics permet poder actuar sobre aquests temes que preocupen.

RocketPeople va ser el segon projecte de Telefónica compartit amb els assistents. L’objectiu: identificar persones en l’organització que puguin assumir una nova responsabilitat o que puguin transformar-se en el seu propi lloc de treball. RocketPeople fa recomanacions personalitzades d’oportunitats professionals i opcions formatives amb una clara oferta de valor per a l’empleat, però també pel reclutador, que podrà potenciar la recerca de candidats interns i identificar millor el talent dins l’empresa, i per l’adequació i eficiència de la formació segons les necessitats detectades.

Per finalitzar la jornada ambdues ponents van respondre a les preguntes que els assistents van anar enviant durant les intervencions.

 

 

Compartir a:
FacebookTwitterLinkedInGoogle GmailOutlook.comGoogle+MeneamePrintFriendly

Deixar comentari

*

Empresas Asociadas Aedipe Catalunya
Banner Nos hacemos de Aedipe Catalunya
Informació Aedipe Catalunya