Passos per ser una marca ocupadora atractiva

Passos per ser una marca ocupadora atractiva

 

El passat dimarts 1 de juny vam celebrar el webinar Employer Branding: com guanyar la batalla pel Talent en un món post COVID, que va comptar amb més de 130 professionals inscrits.

 

 

Pere Ribes, President d’Aedipe Catalunya, va obrir la jornada destacant la importància per a les organitzacions de mostrar-se com una marca ocupadora atractiva, tenint molt present com s’actua per fer possible la integració professional, l’atracció de l’ocupació de la gent jove, el desenvolupament professional que podem oferir i, també, la consistència de l’empresa entre el que diu i el que fa.

Michiel Das, Fundador d’Employer Branding Lab, va destacar que el concepte Employer Branding està guanyant cada cop més pes en el dia a dia de les empreses i que per afrontar-lo cal la col·laboració estreta de les àrees de RH, màrqueting i de comunicació interna.

Els canvis que estan afectant contínuament a les organitzacions fan més important que mai treballar per mantenir i atraure el talent. A destacar com la pandèmia ha representat un canvi important en els factors que valoren els professionals en la seva decisió per canviar de feina, i el fet que el teletreball ha apropat ofertes de feina de tot el món a tots els professionals.

Amb l’Employer Branding el que volem és fer una estratègia d’Employee Centricity, entendre què vol l’empleat i mantenir-lo en el centre de l’organització.

Per acabar l’exposició ens va desenvolupar els passos que cal seguir per implementar una estratègia d’Employer Branding:

  – Anàlisi
  – Objectius
  – PVE
  – Comunicació i màrqueting
  – Monitoratge

Marta Grau, Directora de Recursos Humans de Grup i Serveis Editorials d’Espanya de Penguin Random House, va explicar com està treballant el grup editorial la seva marca ocupadora: millora de la comunicació, definir la PVE, avançar-se per evitar la falta de talent futur, etc.

Com a punts forts de marca va destacar el bon ambient de treball, el prestigi que dóna el lideratge en el sector, la cura de les persones, la innovació, el compromís, la confiança i el respecte, i també els recursos disponibles pels projectes i els beneficis que perceben els treballadors. Entre els punts de millora va parlar d’enfortir la comunicació interna, el suport als líders d’equips, tenir major cura de les persones, potenciar la formació i donar informació sobre salut i benestar.

Per finalitzar la sessió, els dos ponents van donar resposta a les preguntes dels assistents que Jordi Goro, Gerent d’Aedipe Catalunya, va recollir durant les intervencions.

 

 

 

Compartir a:

Deixar comentari

*