[VÍDEO] Xavier Marcet: “Hem fet poca innovació en el management”

[VÍDEO] Xavier Marcet: “Hem fet poca innovació en el management”

Ponència Estratègia i innovació. El management que ve de Xavier Marcet, al Fòrum RH Barcelona 2016.

Professor universitari, consultor internacional i president de Barcelona Drucker Society.

Xavier Marcet en 10 frases:

“El canvi dels 80 i dels 90 em sembla que va impactar poc en el management. I el canvi que viurem ara em sembla que impactarà de ple en el management. Hem fet innovació en moltes coses, però molt poca en el management“.

“El big data no serà només la capacitat d’explorar volums molt grans de dades. Serà, sobretot, la capacitat de poder treballar operativament amb dades de famílies molt diferents i de procedències molt diferents. Però tindrem un entorn de tal dimensió que els que ho sàpiguen aprofitar trauran un profit molt gran”.

“Ens acostumarem de manera natural a tenir màquines intel·ligents i ens esforçarem per ser més intel·ligents gràcies a aquestes màquines intel·ligents”.

“En termes personals, als 90 ens va canviar la comunicació. Em sembla que el que passarà en els propers anys, el canvi que més notarem a nivell personal serà en la salut. […] Anem cap a un tipus de medicina molt més personalitzada, la capacitat de regeneració genètica pot fer que òrgans que quedaven fets malbé puguin recuperar les seves funcionalitats plenes. […] Tindrem una salut extraordinàriament més eficaç i extraordinàriament més cara”.

“La innovació no va de tenir idees. […] El tema és que de tots siguis qui les duguis a terme i aconsegueixis impacte. Això és la innovació”.

“Necessitem lideratges que apoderin la gent. Però hi ha una cosa que hem de tenir molt clara: hi ha riscos que no es poden fer des de baix. Hi ha gent al capdavant de les organitzacions que ha d’assumir que hi ha determinades apostes que només es poden assumir des de dalt. Si el que intentes és apoderar el risc des de baix no passa res. Una mica d’innovació incrementada. Res més”.

“Viurem en entorns de disrupció. La disrupció vol dir que ens trenquen les regles del mercat”.

“El gran potencial de l’empresa és el potencial que tinguem per crear valor per als nostres clients no d’on vinguem. Mira que era rica Kodak! Els diners s’acaben”.

“Cal saber digerir el fracàs. Però, de vegades, costa molt més digerir l’èxit. El cementiri d’empreses és ple d’empreses que van tenir molt èxit”.

“Voleu fer una proposta innovadora? Preneu decisions serioses en la desburocratització de les vostres organitzacions”.

Compartir a:
FacebookTwitterLinkedInGoogle GmailOutlook.comGoogle+MeneamePrintFriendly

Deixar comentari

*

Empresas Asociadas Aedipe Catalunya
Banner Nos hacemos de Aedipe Catalunya
Informació Aedipe Catalunya