Experiències d’aprenentatge: l’assignatura pendent entre empresa i universitat

Experiències d’aprenentatge: l’assignatura pendent entre empresa i universitat

Prop de 200 directius van assistir a la trobada del VI Campus APD Mediterrània, enguany dedicada a les universitats corporatives i que es va celebrar el passat 26 de novembre, a l’auditori de la Pedrera.

L’acte va ser organitzat per APD amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Direcció de Recursos Humans (Aedipe Catalunya), la UOC i Gas Natural Fenosa.

Joan Roca-vicepresident de Roca i Junyent- va fer la presentació, i va comptar amb les intervencions Lluís Vives, professor a ESADE, i Toni Ramos, director de negoci de Oberta Publishing (UOC). Van parlar del paper de les universitats corporatives i de la necessitat d’adaptar les metodologies al nou entorn social, en què la flexibilitat, la ubiqüitat i la motivació són condicionants a tenir en compte.

Carolina Espuny, directora de la Universitat Asepeyo, va moderar el debat posterior, amb les intervencions de Teresa Manobens, directora d’Universitat Corporativa i Gestió de Talent de Gas Natural Fenosa, Ernesto Barris, learning office manager de Repsol, i Jaume Cané, conseller delegat de Freudenber Espanya.

Els experts van coincidir en la necessitat de cobrir el desajust que existeix entre la demanda de talent per part de les empreses i l’oferta educativa.

Gas Natural Fenosa ha estat pionera a Espanya a adoptar el model d’universitat corporativa, seguint l’exemple d’empreses americanes. Teresa Manobens va explicar que el repte de la universitat corporativa de Gas Natural Fenosa és “incorporar l’aprenentatge per l’experiència en el dia a dia”. El campus Puente Nuevo a Àvila és un espai de formació empresarial obert a altres companyies.

L’experiència de Repsol en gestió de l’aprenentatge ha suposat, segons va manifestar Ernesto Barrios, un procés ràpid i accelerat, passant de ser uns mers “gestors de factures i contractes de formació” el 2008 a iniciar un model d’universitat corporativa a 2011 amb capacitat de ser proactius i fer aportacions innovadores al negoci.

Jaume Cané va explicar l’experiència de Freudenberg en formació dual a l’empresa. A diferència del model d’universitat corporativa, on es forma a empleats, la formació dual està orientada a adequar la formació dels estudiants a les necessitats de l’empresa mitjançant la impartició de part del programa educatiu en la mateixa empresa.

Una de les conclusions de la jornada va ser que els reptes que es plantegen en el futur de la formació per a l’empresa és capacitar les organitzacions per afrontar la diversitat cultural, generacional i de competències digitals, així com traslladar aquests models a empreses de menor grandària.

Compartir a:
FacebookTwitterLinkedInGoogle GmailOutlook.comGoogle+MeneamePrintFriendly

Deixar comentari

*

Empresas Asociadas Aedipe Catalunya
Banner Nos hacemos de Aedipe Catalunya
Informació Aedipe Catalunya